Välkommen till det tvåspråkiga 4H-evenemanget Barnensdag 18.11 i Tammerfors featured image
Publicerad | Uppdaterad | i Nyheter, Press

Välkommen till det tvåspråkiga 4H-evenemanget Barnensdag 18.11 i Tammerfors

Närmare 100 barn i lågstadieålder och 50 vuxna samlas till Barnensdag evenemanget lördagen den 18 november. Dagen är en festlig höjdpunkt för klubbutbytet inom projektet Vår gemensamma vardag som tjugotre svensk- och finskspråkiga 4H-föreningar deltagit i under de två senaste åren.

Tidpunkt: lördagen 18.11.2017 kl. 12-17

Plats: Svenska samskolan i Tammerfors, Koulukatu 14, 33200 Tammerfors

Program:

kl. 12.00 Lunch
kl. 12.45 Välkomstord och indelning i workshopgrupper
kl. 13-15.30 Tvåspråkiga workshops bl.a. jättememory, studiokaraoke med
artisten Fredrik Furu, samarbetsutmaningar, gör din egen vimpel
kl. 15.30 Pizzabuffé
kl. 16-17 Ungdomar uppträder med Lucia, sång och dans

Barnensdag är ett Finland 100 år evenemang.

Under dagen finns det möjlighet att intervjua barn och ledare som deltagit i projektet.

Uppskattade klubbträffar över språkgränserna

Inom projektet Vår gemensamma vardag har man som målsättning att skapa naturliga kontaktytor för barn och unga över språk- och kulturgränser. Tjugotre 4H-föreningar i Österbotten, Åboland och Nyland har deltagit i klubbutbytet där barnen umgåtts och fått lära känna varandra under gemensamma aktiviteter. De svensk- och finskspråkiga barnen har haft möjligheten träffas på fritiden i en naturlig och positiv miljö. Under de gemensamma träffarna har barnen kockat, bakat, pysslat, skött djur, gjort utflykter och reflekterat över olikheter och likheter i vardagen. Lära genom att göra har varit mottot under dessa träffar och barnen har samtidigt fått lära sig både av varandra och om varandra. Klubbutbytet har varit uppskattat av såväl barnen, föräldrarna och ledarna.

Projektet Vår gemensamma vardag startade hösten 2015 och pågår till slutet av år 2017. Samarbetspartners i projektet är Suomen 4H-liitto, Flerspråkighetsinstitutet vid Vasa universitet och Förbundet Pohjola-Norden. Projektet finansieras av Svenska kulturfonden.

Tilläggsinformation:

Informatör Petra Ingo, Finlands svenska 4H, 043 824 8703,

Verksamhetsledare Camilla Wahlsten, Finlands svenska 4H, 040 563 6127,

www.fs4h.fi
#fs4h

Finlands svenska 4H är en barn- och ungdomsorganisation med cirka 4000 medlemmar i Svenskfinland. I verksamheten aktiveras barn och ungdomar, stärks den sociala kompetensen och färdigheterna för arbetslivet, samt väcks intresse för landsbygden. I 4H lär vi genom att göra.

Back to top of page