Kul med djur

56271_t.jpg

Kaninhus makeover

Istället för att köpa färdigt kaninhus åt din kanin, kan du fixa till ett enkelt och billigt. Här kommer Katarinas tips på hur du kan göra.Läs mera »
51001_t.jpg

Kul med kaninhoppning

Du har säkert hört om hästhoppning. Agility för hundar har du antagligen också hört om, men visste du att man också kan träna sin kanin att hoppa över hinder?Läs mera »
51006_t.jpg

Gerbilen - ett lättskött, gulligt husdjur

Drömmer du om att ha ett alldeles eget husdjur? Säger dina föräldrar att ni är borta för mycket eller att de inte vill ha några störande ljud eller lukter hemma hos er? Då är gerbilen det rätta djuret för dig! Läs mera »

Gör själv

61708_t.jpg

Gör din egen drömfångare

De ursprungliga drömfångarna gjordes av grenar och tråd av senor. Idag är det något förenklat.Läs mera »
61706_t.jpg

Gör egna tovade tvålar

Den tovade tvålen är en perfekt julgåva till släkt och vänner.Läs mera »
57865_t.jpg

Fixa ditt eget luffarschack

Det här spelet är perfekt tidsfördriv på en lång bilresa, på picknicken eller annars bara när du har en ledig stund. Vem som helst kan spela var som helst! Läs mera »
57730_t.jpg

Gör en egen påskhare

Det här är ett pyssel som du kan göra utomhus inför påsken. Haren blir en fin dekoration på ytterdörren och du behöver inte ha något speciellt material hemma för att fixa den.Läs mera »
56856_t.jpg

Odlingsglädje på fönsterbrädan

Nu när dagarna blir längre och solen lyser in börjar det klia i fingrarna på många av oss, att få odla och se när skira, gröna skott växer upp. Och ja, det går faktiskt alldeles utmärkt att redan odla en hel del ätbart på fönsterbrädan!Läs mera »
53823_t.jpg

Skapa nytt av gammalt - gör ett diorama

Om man har en hög med skräp så finns det tre alternativ: man kan gömma och glömma det i en låda igen, man kan kasta bort det eller så kan man skapa något helt nytt av det.Läs mera »
53393_t.jpg

Sy en egen penal

Nu när skolorna har börjat vill vi tipsa om ett enkelt sätt att sy ett snyggt pennfodral.Läs mera »
52857_t.jpg

Sommarminnen i snäckor och stenar

Samla dina bästa och finaste stenar, snäckor eller träbitar som du har hittat och dekorera ditt rum på ett personligt sätt. Läs mera »
51003_t.jpg

Lyckofångare av hästsko

Lyckofångaren kommer från Nord Amerika och är ett hantverk som kommit fram i modern tid. Lycka behöver vi alla, så även om du tycker att det kanske är lite skrock, så är hantverket i sig själv trevligt att göra. Bara din fantasi sätter gränser.Läs mera »
50694_t.jpg

Sy en kärlpåse till sommarlägret

Det bästa sättet att förvara egna kärl under lägret är att ha dem i en tygpåse. Här får du tips om hur du syr en egen personlig påse.Läs mera »

Recept

62337_t.jpg

Omelett - lätt som en plätt!

Omeletten är ett ypperligt morgonmål eller mellanmål en kall vinterdag. Rör ihop några ägg och testa fram din favoritfyllning. Läs mera »
61672_t.jpg

Lättlagat julgodis och frostade jullyktor

Gör ditt eget julgodis och -pynt, så som barnen i Kristinestads 4H.Läs mera »
61475_t.jpg

Testa vår tacopaj

Är du sugen på en god enkel middag? Prova vårt recept på tacopaj, servera gärna med sallad.Läs mera »
61216_t.jpg

Grönsaker med hemgjorda dippsåser

Favorit tema för Kimitoöns 4H:s klubbträffar är hemgjorda dippsåser.Läs mera »
59159_t.jpg

Ellens rabarberpaj med smuldeg

Nu växer rabarbern så det knakar! Vill du göra en gott mellanmål eller en somrig efterätt så kan du testa Ellens rabarberpaj med smuldeg.Läs mera »
57697_t.jpg

Härliga amerikanska pannkakor

Vill du laga något enkelt och gott, så ska du testa receptet på amerikanska pannkakor.Läs mera »
52441_t.jpg

Sommarens läckra jordgubbsrecept

Sommar är lika med jordgubbar. Att plocka solmogna jordgubbar och stoppa i munnen är ett gudomligt sommarnöje. Jordgubbar är vackra att se på, goda och söta och samtidigt är de också nyttiga.Läs mera »
51005_t.jpg

Grönsaksbiffar är mums

Det är ett ivrigt slammer med kastruller och köksredskap på matskolan i Korsholm. På menyn är grönsaksbiff med gräddfilssås och ris. Pröva också du på receptet.Läs mera »
50821_t.jpg

Sommarens sallader

Sallad är inte endast någonting för idisslare och gnagare, utan någonting gott och nyttigt för oss alla. Så här på försommaren är det en ypperlig tid att göra läckra sallader och gå ut i naturen och njuta av allt varmare dagar.Läs mera »

Skog och natur

61479_t.jpg

Bygg en fågelholk med frön i

Nu då det blivit vinter är det viktigt att våra småfåglar hittar mat för att överleva. Fåglarna är även fina att titta på då de kommer för att äta. Läs mera »
57062_t.jpg

Fiske – bara en sommarhobby?

För många fiskeintresserade blir vintern en lång väntan på nästa fiskesäsong. De vintrar det finns bra is går det alldeles utmärkt att fiska också under vinterhalvåret. Läs mera »
55718_t.jpg

Pilkfiske - kallt men kul

När isarna börjar lägga sig ser man här och var ivriga pilkfiskare som sitter på isarna i väntan på napp. Här kommer några nyttiga tips om du vill pröva på pilkfiske i vinter.Läs mera »
55593_t.jpg

Granen – en av julens mest omtyckta symboler

Det har alltid varit vanligt att under den dystra vintertiden smycka husen med gröna plantor som ger hopp om ett nytt år och ett nytt liv. Men traditionen med julgranar, som vi känner dem, är bara några hundra år gammal.Läs mera »