4H-föreningarna erbjuder mångsidiga klubbar för barn och unga i åldern 7-12 år. 4H-klubben är en meningsfull hobby som ger glädje, nya kompisar och färdigheter att hantera vardagen.  En 4H-klubb omfattar 4-5 träffar efter skolan eller kvällstid. För unga i åldern 13-15 år ordnas kill-och tjejgrupper i olika teman.

I 4H-klubbverksamheten får du…

  • lära dig olika praktiska färdigheter genom att pröva på och göra tillsammans med andra.
  • bekanta dig med olika aktiviteter, allt från matlagning, bakning, odling, pyssel, snickeri, film och tiktok till djur, natur, skog, käpphästar, motion & rörelse, experiment och äventyr.
  • lära känna nya barn och vuxna, och/eller umgås med dina redan bekanta på ett nytt sätt!
  • en mångsidig och rolig hobby i trygg miljö.

4H-föreningarna erbjuder klubbverksamhet även för äldre medlemmar (13-15 år) i form av ungdomsgrupper, till exempel kill-och tjejgrupper.

Vidare arrangerar 4H-föreningarna kortkurser i olika teman; såsom smyckeskonst, snickeri, smådjur, fiske, matlagning och fotografering.

 

Kom med i 4H! En meningsfull och rolig hobby i en trygg miljö tillsammans med utbildade 4H-ledare.

4H-verksamhet erbjuds av 18 lokala 4H-föreningar i hela Svenskfinland och på Åland.

Ta gärna kontakt med verksamhetsledaren för din lokala 4H-förening, om du vill veta mer om aktuella 4H-klubbar på din ort. Kolla aktuell klubbinfo på 4H-föreningarnas webbsidor och i sociala medier.

4H-hobby – En trygg plats för alla!
  • Jag respekterar och uppmuntrar

Jag hälsar på alla. Alla får vara sig själv. Jag rör inte, vid en annan person eller dess saker, utan lov. Jag uppmuntrar andra.

  • Jag lyssnar och lär mig

Jag kommer ihåg att ge alla egen tur. Jag vet inte vad andra tänker, utan lyssnar vad den andra har att säga. Jag är färdig att lära mig nytt.

  • Jag mobbar inte

Jag gör inte narr, illa eller skämmer ut någon annan på flit. Jag tar alla med i den gemensamma aktiviteten, men tvingar inte. Jag ingriper eller berättar till verksamhetsledaren, om jag hör eller ser mobbning

  • Jag ber om ursäkt

Jag ber om ursäkt, om jag gör någon illa, fastän det var av misstag. Jag försöker lära mig av mina misstag och göra annorlunda nästa gång.

  • Jag slappnar av

Jag deltar i verksamheten på ett avslappnat vis. Jag litar på att alla följer dessa instruktioner och jag kan lugnt vara mig själv.

***

Varje 4H-evenemang eller klubb har en egen säkerhetsplan som klubbledaren går igenom med verksamhetsledaren i föreningen på förhand.

Säkerhetsansvarig i föreningen är verksamhetsledaren.

Ladda ned 112 appen i mobilen – vid nödsituationer ring 112 och verksamhetsledaren.

Back to top of page