4H-Akademin

4H-Akademin samlar lärandet inom Finlands svenska 4H.

Inom 4H-Akademin övar unga ledarskapsfärdigheter och erhåller sina första insikter i arbetslivet jämte landsbygdsnäringarna.

De ungas lärande synliggörs via studiepoäng, digitala kompetensmärken samt deltagande i nordiska och internationella aktiviteter och nätverk.

Synliggörande av de ungas hållbara lärande inom Finlands svenska 4H, har mervärde för den ungas fortsatta studier som arbetslivet.

I fråga om kursvalidering och digitala kompetensmärken samarbetar Finlands svenska 4H med SFV:s studiecentral.

Vid frågor om utvecklingsarbetet inom kompetens och utbildning, vänligen kontakta Bettina C. Lindfors, utbildningsansvarig, 4H-Akademin, Finlands svenska 4H, bettina.lindfors@fs4h.fi.

Kompetensmärken image

Kompetensmärken

När du deltar i 4H:s kurser, aktiviteter och föreningsverksamhet kommer du att lära dig många saker. Som ett erkännande för det du gjort och din kompetens kan du få ett digitalt kompetensmärke.

Det digitala kompetensmärket synliggör vad du lärt dig genom deltagande i 4H-verksamheten. Det digitala kompetensmärket är ett märke som kan bifogas i en elektronisk CV.

Läs mera

Validering och studiepoäng image

Validering och studiepoäng

När du deltar i 4H-kurser kan du få till godo studiepoäng i fortsatta utbildningar, till exempel för valfria kurser i gymnasiet samt yrkesinriktade utbildningar.

Läs mera

De ungas ledarskapsprogram image

De ungas ledarskapsprogram

De ungas ledarskapsprogram är en serie av utbildningar som bygger på varandra och varvas med praktiskt arbete.

Kurserna går från lokalt, till regionalt, till nationellt, till nordiskt och slutligen till internationellt.

Läs mera

Back to top of page