Sportlovsklubben i Malax featured image
Publicerad | Uppdaterad | i Föreningarna

Sportlovsklubben i Malax

I Malax hade vi sportlovsklubb i dagarna tre. Dagarna fylldes av olika aktiviteter, så det skulle finnas något för var och en.

Malax kommun brukar ha rätt så späckat utbud av aktiviteter för barn och ungdomar på sportlovet, man erbjuder skidresor, simhallsdagar och olika större och mindre evenemang. Vi på 4H har förmånen att delta i broschyren som delas ut till alla skolbarn i kommunen.

I år var nästan all snö borta då sportlovet kom, så våra planer att bygga snöskulpturer och borgar gick helt i stöpet. Då fick vi ta till plan B, men vi hade minst lika mysigt då vi skulpterade i Foam Clay, gipsbindor och bygde träfigurer.

Den första dagen bakade vi cup cakes och dekorerade dem fint, innan vi avnjöt dem med ett glas saft. Mycket avslappnat fnitter och bus, hör till då vi välkomnar alla från 7 år och uppåt att delta. Vi har olika arbetsscheman med hjälpledare och i år hade vi två skolungdomar och verksamhetsledaren på plats.

Den sista dagen kom det flest barn, då vi hade slime på programmet. Att blanda ihop eget slime är populärt. Vi fixade även smycken och pysslade av hjärtans lust. Man kunde delta alla tre dagar eller bara den dag man ville.

Sportlovsklubben – en riktig ”lära genom att göra” klubb!

Mias recept på sportlovsklubb

Gör så här:

1. välj tre teman
2. välj tre dagar
3. blanda en skopa fnitter med åtta krukor skapande
4. mixa samman i samarbete och så har du en ljuvlig miniklubb

Text och foton: Mia Gull, Malax 4H

Back to top of page