Ungdom som ser över Alperna
Publicerad | Uppdaterad | i Nyheter

Sök till nästa sommars 4H-utbyten!

Vill du ha en minnesvärd sommar? Vill du åka utomlands och uppleva en annan kultur? Via 4H kan du enkelt, förmånligt och säkert åka på utbyte till bland annat olika europeiska länder, USA, Kanada och Taiwan. 4H-utbytenas längd varierar från 3 veckor till 6 månader.

4H-utbytena är för 4H-medlemmar. Den undre åldersgränsen är 18-20 år beroende på värdlandet. Största delen av utbytena sker under sommarmånaderna. Innan du åker på utbytet har du möjlighet att delta i ett utbildningstillfälle om utbytet och vad som är bra att tänka på innan, under och efter.

Under utbytet bor du hos en lokal värdfamilj och deltar i deras vardag, du lära känna nya människor och får träna dina språkkunskaper. Vi förutsätter att du är glad, nyfiken och villig att representera ditt hemland.

Du betalar själv resorna till och från mottagarlandet, din reseförsäkring och eventuella vaccinationer och andra egna utgifter. Du kan ansöka om understöd av Finlands svenska 4H. 4H tar ingen förmedlingsavgift, utan utbytet är en medlemsförmån. Väl framme står den lokala värdorganisationen och värdfamiljen för logi, mat och lokala resekostnader.

Värdländerna år 2020 är Syd-Korea, Österrike, Kanada, Nord-Irland, Tyskland, Skottland, Slovenien, Schweiz, Taiwan, USA och Wales. Se närmare information om dessa på https://4h.fi/tekemista/maailmalle/lahde-vaihtoon/.

Ansökningstiden är i gång och avslutas i slutet av januari. Du kan söka genom att fylla i ansökningsformuläret på https://4h.fi/tekemista/maailmalle/lahde-vaihtoon/. Alla sökanden intervjuas per telefon och besluten över vem som antas görs under februarimånad.

Back to top of page