Närmatsdagen 9.9.2023 – Bli arrangör! featured image
Publicerad | Uppdaterad | i Föreningarna

Närmatsdagen 9.9.2023 – Bli arrangör!

Närmatsdagen ordnas igen 9 september 2023. Nu kan du anmäla dig eller din 4H-förening som arrangör och ordna ett jippo på Närmatsdagen! Varifrån kommer den finländska maten? Vad annat intressant kring mat finns på landsbygden? 4H slår ett slag för matfostran bland barn och unga.

Närmatsdagen är avsedd för matproducenter, matproffs, gårdar, trädgårdar, serviceproducenter, företagare och vidareförädlare i alla storlekar och skepnader, aktörer inom upplevelseturism på landsbygden samt föreningar och sammanslutningar. Den inhemska matproduktionen och historierna bakom den intresserar finländarna mer än någonsin, och till på köpet ligger närproducerad mat i tiden. Fs4H slår ett slag för matfostran bland barn och unga.

Alla intresserade 4H-föreningar och medlemmar har möjlighet att ordna ett eget evenemang eller tillsammans med en gård, matföretagare eller annan förening på orten under Närmatsdagen.

Antalet arrangörer har ökat år för år, i takt med att evenemanget har vuxit och utvecklats. I fjol öppnade 304 företag och gårdar runt om i Finland sina dörrar. Ska vi slå nytt rekord i år igen?

Bli arrangör:

  1. Registrera dig/din 4H-förening som användare på webbplatsen www.närmatsdagen.fi Om du redan har ett användarnamn till webbplatsen från tidigare års evenemangsdagar, så loggar du in. Obs! Webbplatsen har förnyats, så första gången du loggar in måste du beställa ett nytt lösenord genom att klicka på knappen Glömt ditt lösenord?
  2. Efter registreringen loggar du in på webbplatsen och fyller i en anmälningsblankett för din gård eller ditt evenemang.

När du anmäler dig som deltagare till evenemanget senast 14 augusti 2023 kan du avgiftsfritt beställa Närmatsdagens materialpaket, som hjälper er att komma in i Närmatsdagens stämning.

Ett webinarium kommer att hållas den 28 juni kl. 15-16 för orter som deltar i den lokala Närmatsdagen och för de som är intresserade. Där berättas det t.ex. om praktiska saker såsom hur du kan organisera ditt eget evenemang, innehållet i materialpaketet och tips för kommunikation. Anmäl dig senast den 27.6.2023. 

Vid frågor kontakta Bettina C. Lindfors, Finlands svenska 4H, koordinator för utbildning och ledarstöd, 040 9209810, bettina.lindfors@fs4h.fi

Bild: Närmatsdagen

Back to top of page