Malin med kanin i famnen
Publicerad | Uppdaterad | i Nyheter, Press

Malin Snellman från Mariehamn är årets 4H-medlem 2019

Finlands svenska 4H:s styrelse utsåg Ålands 4H-medlemmen Malin Snellman till årets medlem 2019. 18-åriga Malin studerar vid Ålands lyceum och har varit medlem i 4H i 9 år.

Malin har speciellt aktiverat sig inom kaninhoppningsverksamheten, som är stor på Åland. Hon har deltagit i ett femtiotal kaninhoppningstävlingar med sina kaniner och även fungerat som tävlingsdomare. Därtill har Malins tid och intresse även räckt till 4H:s hundklubbsverksamhet samt kurser kring hushåll och hantverk.

Ålands 4H nominerade Malin på grund av hennes engagemang i föreningens ungdomsverksamhet. Malin fungerar som ledare för olika klubbar och på läger och har förkovrat sitt kunnande genom att gå 4H:s klubbledarutbildning. Som den ansvarstagande person Malin är, är det naturligt att just hon jobbar på Ålands 4H-gård och har hand om gårdens lördagsöppet.

”Malin är en tjej med hjärtat på rätt ställe. Hon är ansvarstagande och engagerad, i både sina egna hobbyn och i det hon tar sig an. Med barnen är hon lugn och noggrann och berättar gärna för dem hur de ska göra för att få bra resultat, till exempel med kaninhoppning eller hanteringen av kaninerna”, berättar instruktör Kadi Henell från Ålands 4H.

Utmärkelsen delas nu ut för 58:e gången. Årets medlem utsågs första gången år 1962.


Inom 4H-verksamheten fostras barn och unga till ansvarstagande, företagsamma vuxna. 4H-gruppaktiviteterna lär medlemmen praktiska färdigheter samtidigt som den sociala kompetensen utvecklas. 4H-kurserna och utbildningarna fördjupar medlemmens kunnande och väcker intresse för sysselsättning och företagande.

Finlands svenska 4H är en riksomfattande, enig och ständigt utvecklande finlandssvensk barn- och ungdomsorganisation som utvecklar medlemmarnas självkänsla, företagsamhet och intresse för lokalsamhället samt för landsbygden och dess mångsidiga näringar.

Bild på årets medlem 2019

Tilläggsinformation:

Jaana Ojanen, verksamhetsledare, Ålands 4H, tfn 040 752 3901
Camilla Wahlsten, verksamhetsledare, Finlands svenska 4H, tfn 040 5636127
Petra Ingo, kommunikatör, Finlands svenska 4H, tfn 043 8248703

Back to top of page