Julia Lindqvist från Pargas valdes till årets 4H-medlem i södra Finland featured image
Publicerad | Uppdaterad | i Nyheter, Press

Julia Lindqvist från Pargas valdes till årets 4H-medlem i södra Finland

Finlands svenska 4H:s styrelse utsåg 19-åriga Julia Lindqvist från Pargas 4H till årets medlem i södra Finland 2019.

Under Julias 11-åriga resa inom 4H har hon provat på allt från klubbverksamhet till läger men hennes stora bedrifter hör till ett aktivt deltagande i verksamheten för unga. Hon har deltagit på internationella aktiviteter, jobbar inom föreningens arbetsförmedling, fungerat som hjälpledare på läger och matskolor samt som grädde på moset startat ett eget 4H-företag.

” Julia är utåtriktad, glad och positiv och har varit en stor tillgång i Pargas 4H som läger- och matskolaledare. Hon har hjälpt till med många olika sysslor i verksamheten. Hon har ett bra ordningssinne och är duktig på att både organisera sitt jobb och se helheter”, berättar Susanne Nyman verksamhetsledare för Pargas 4H.

Inom 4H-verksamheten fostras barn och unga till ansvarstagande, företagsamma vuxna. 4H-gruppaktiviteterna lär medlemmen praktiska färdigheter samtidigt som den sociala kompetensen utvecklas. 4H-kurserna och utbildningarna fördjupar medlemmens kunnande och väcker intresse för sysselsättning och företagande.

Finlands svenska 4H är en riksomfattande, enig och ständigt utvecklande finlandssvensk barn- och ungdomsorganisation som utvecklar medlemmarnas självkänsla, företagsamhet och intresse för lokalsamhället samt för landsbygden och dess mångsidiga näringar.

Bild på Julia

Tilläggsinformation:

Susanne Nyman, verksamhetsledare, Pargas 4H, tfn 044 259 1866
Camilla Wahlsten, verksamhetsledare, Finlands svenska 4H, tfn 040 5636127
Petra Ingo, kommunikatör, Finlands svenska 4H, tfn 043 8248703

Back to top of page