Finlands Svenska 4H bidrar till en god dialog om ungas lärande på Educa 2024 featured image
Publicerad | Uppdaterad | i Nyheter

Finlands Svenska 4H bidrar till en god dialog om ungas lärande på Educa 2024

Finlands Svenska 4H kommer att medverka på Educa-mässan den 26 och 27 januari 2024 för att bidra till dialog kring ungas hållbara lärande, landsbygdskunskap, kompetens och arbetslivsfärdigheter samt stärka ungas framtidstro.

Välkommen att besöka vår gemensamma monter 6n40 för Finlands svenska 4H, Farmer Time Finland,  SLC, Marthaförbundet och UngMartha på Educa-mässan i Mässcentrum i Helsingfors den 26-27 januari 2024. Du hittar oss i Hörnan som samlar de svenskspråkiga aktörerna inom undervisning, utbildning, fria bildningen och skolsamarbete.

I år deltar Finlands svenska 4H i två samtal på Hörnan-scenen:

Fredag 26.1.2024 kl. 13.00-13.40: Lärande, kompetens och arbetslivsfärdigheter med fokus på landsbygdsnäringarna – steg för framtiden

På mässans första dag kommer Bettina C. Lindfors från Finlands Svenska 4H att engagera sig i en dialog tillsammans med Christoffer Ingo, lantbrukspolitisk sakkunnig på SLC.

Samtalet kommer att kretsa kring landsbygdsnäringarna och det växande behovet av kompetens inom dessa områden. Lindfors och Ingo kommer också att belysa frågor om livslångt lärande och undersöka hur skolan kan stödja ungas intresse för olika yrken inom landsbygdsnäringarna. Tillsammans har vi målet att  främja ungas landsbygdskunskap.

Lördag 27.1.2024 kl. 10.30-11.00: Hållbarhet och lärande – så här svarar vi

På lördagen klockan 10.30-11.00 kommer Bettina Lindfors även att delta i en panel om hållbarhet och lärande. Panelen kommer att diskutera hållbarhet i vardagen och hur den tredje sektorn kan stärka barns och ungas praktiska färdigheter och kunskaper genom olika aktiviteter, kommunikation och samarbete.

I panelen deltar även Mia Wikström, SLC:s kommunikationschef,  Elisabeth Eriksson från Marthaförbundet och Elise Hindström från UngMartha. Denna session ger möjlighet till fördjupning i ämnen som är relevanta för dagens samhälle och för att främja en hållbar utveckling.

Educa-mässan kommer att vara öppen från kl. 10.00 till 19.00 på fredagen den 26 januari och från kl. 10.00 till 17.00 på lördagen den 27 januari. Det är en unik möjlighet för besökare att delta i olika sessioner, workshops och samtal om utbildning och lärande.

Med vårt aktiva engagemang på Educa-mässan vill vi nätverka och bidra till en god dialog om ungas lärande, arbetslivsfärdigheter, landsbygdskunskap och sysselsättning.

 

Bild från Educa 2023.
Back to top of page