4H-föreningarna arrangerar mångsidig verksamhet för barn och unga i sommar featured image
Publicerad | Uppdaterad | i Nyheter

4H-föreningarna arrangerar mångsidig verksamhet för barn och unga i sommar

I och med att regeringen gradvis lättar på restriktionerna till följd av covid-19 planerar 4H-föreningarna att så småningom starta upp delar av sommarverksamheten. Sommarklubbar, dagsläger och mindre evenemang arrangeras från och med juni av många 4H-föreningar för att erbjuda barn trevlig sysselsättning under sommarlovet. I Botnia 4H planerar man hålla bland annat sommarlovis, käpphäst- och äventyrsdagsläger samt aktivitets- och fiskedagar.

Den sysselsättande verksamheten med arbetspoolerna startar också upp och föreningarna förmedlar jobbuppdrag åt ungdomar under sommaren.

Säckinsamlingen för utsädes- och gödselsäckar förverkligas av 4H-föreningarna såsom tidigare år. Säckinsamlingen börjar i Nyland 15 maj och i Österbotten 1 juni. Åboland har specifika insamlingstider som hittas på fs4h.fi/sackinsamling.

Matskolorna arrangeras i slutet av juli, i augusti och under höstlovet förutsatt att inga nya restriktioner träder i kraft senare. Matskolor med lediga platser tar emot anmälningar via matskolan.fi.

En del av den välfungerande virtuella verksamheten fortsätter också under sommaren. Bland annat Korsholms 4H håller virtuella sommarträffar med handledning kring egenuppgifterna som medlemmarna jobbar med under sommaren.

I all verksamhet beaktas rådande samlingsrestriktioner, fysiskt avstånd samt hygienregler. Vi följer också kontinuerligt med de rekommendationer och instruktioner som gäller fritidsverksamhet för barn och unga och anpassar verksamheten enligt dem.

Närmare information om sommarens verksamhet hittas på 4H-föreningarnas webbsajter: fs4h.fi/foreningar.

Back to top of page