Sommarträff samlade 4H-ledare featured image
Publicerad | i Föreningarna

Sommarträff samlade 4H-ledare

Tillsammans är vi starkast för barn och unga inom 4H och i samhället. Sommarträffen samlade 4H-föreningarnas ordföranden och verksamhetsledare tillsammans med Finland styrelse och sakkunniga i Tammerfors.

Sommarträffen resulterade i lärorika diskussioner, erfarenhetsutbyte och nya insikter i gemensamma, viktiga 4H-frågor.

– Programmet innehöll en översikt om den breda 4H-verksamheten i föreningarna, styrelsearbetet och dess ansvarsområden, de ungas röst om 4H samt främjande av samarbete, nätverkande och samhällsdialog på olika nivåer. Vidare presenterades 4H:s internationella verksamhet  för unga samt aktuellt från Finlands svenska 4H, framhåller Camilla Wahlsten, verksamhetsledare, Fs4H.

– Våra 4H-ledares och förtroendevaldas breda kompetens och engagemang säkerställer verksamhetens kvalitet, kontinuitet och verkan. Tillsammans lyckas vi, TACK! sammanfattar Camilla Wahlsten.

Inom 4H lär sig barn och unga i ålder 7-29 år nya färdigheter och social kompetens genom att göra. Vi värderar högt praktiskt kunnande, arbetslivsfärdigheter och företagsamhet. Lokal 4H-verksamhet erbjuds av 18 4H-föreningar i Svenskfinland och på Åland. 4H-Akademin synliggör kunnandet inom Fs4H.

Tilläggsuppgifter ges av verksamhetsledare Camilla Wahlsten, Fs4H, 040 563 6127, camilla.wahlsten@fs4h.fi.

Back to top of page