ÖBKH ordnade kaninläger för 27 barn featured image
Publicerad | i Föreningarna

ÖBKH ordnade kaninläger för 27 barn

På Vargbergets fritidscentrum i Närpes sprider många tält och ännu fler kaninburar ut sig. Här håller Österbottens kaninhoppare, ÖBKH, till i tre dagar på kaninläger.

Här får kaninintresserade lära sig allt som hör till kaninhoppning och kaninskötsel.

”Vi har olika workshops som har med kaniner att göra. Vi hoppar och har lite teori om kaninhoppning och skötsel. Vi flätar koppel och i år har vi också målat kanintavlor”, säger Frida Åbacka, lägerledare och tävlingsansvarig i ÖBKH.

Däremellan gör de såklart typiska lägeraktiviteter som simning, lägerstafett, lekar och förstås har lägerkiosken öppet på kvällen.

Med på lägret är både nybörjare och mer erfarna kaninhoppare med egna kaniner. Medelåldern är 12 år och till för alla oavsett kön eller erfarenhetsnivå.

”Det är 27 deltagare men ännu fler kaniner, kanske 40-45”, säger Alma Westerlund som är lägerledare och ansvarsperson i ÖBKH.

”Vi bygger också hinder från scratch med lite hjälp med sågning. Deltagarna sandpapprar, bygger ihop delar och målar hindren själva”, säger Frida.

På den tredje dagen kulminerar lägret med en officiell ÖBKH-hopptävling där också deltagare som inte deltar i lägret tävlar.

Bild och text: Mathilda Kull


Läs mer om Österbottens kaninhoppare HÄR.

Back to top of page