Mia Gull har utsetts till årets verksamhetsledare 2017 featured image
Publicerad | Uppdaterad | i Nyheter, Press

Mia Gull har utsetts till årets verksamhetsledare 2017

Finlands svenska 4H:s styrelse har utsett Mia Gull från Malax till årets verksamhetsledare 2017. Mia har jobbat som verksamhetsledare för Malax-Petalax-Bergö 4H från och med år 2010.

Pressmeddelande 28.3.2018
Fritt att publicera

I motiveringen konstaterar styrelsen att ”Mia är en mycket kreativ och idérik verksamhetsledare som verkligen brinner för sitt jobb. Hon lyckas entusiasmera både barn, ungdomar och kolleger med sitt positiva förhållningssätt och ett stort och varmt hjärta. Mia har dessutom satsat mycket på kaninverksamheten, från att själv ha införskaffat kaniner för att kunna ordna kaninverksamhet till att nu vara den främsta drivande kraften i Österbottens Kaninhoppare.”

4H:s motto learning by doing ligger Mia nära hjärtat. I 4H vill hon ge barnen och ungdomarna möjlighet att lära sig genom att själva göra och pröva på olika saker, allt från att knäcka ägg till att ha ett eget 4H-företag.

– Det är också på det sättet jag själv fungerar, säger Mia Gull. Om jag ska lära mig något nytt, till exempel något pyssel till en klubbgång, så måste jag testa mig fram och göra det helt konkret med egna händer tills det blir så som jag vill ha det. På våra klubbar och kurser brukar jag säga åt barnen att det är helt okej att göra fel eller misslyckas. Vi prövar på nytt och gör om det tills det lyckas.

Mia upplever att ett av de viktigaste i 4H är gemenskapen och samhörigheten.

– Det är viktigt att barn och unga har tillfällen, så som klubbar, kurser och läger, där de kan umgås med varandra och öva sociala färdigheter. I dag blir det så lätt att umgänget sker närmast på telefonerna.

Utmärkelsen delas nu ut för 14:de gången. Årets verksamhetsledare utsågs för första gången år 2004.

Finlands svenska 4H är en barn- och ungdomsorganisation med cirka 4000 medlemmar i Svenskfinland. I verksamheten aktiveras barn och ungdomar, stärks den sociala kompetensen och färdigheterna för arbetslivet, samt väcks intresse för landsbygden. I 4H lär vi genom att göra.

För intervju:

Mia Gull, verksamhetsledare, Malax-Petalax-Bergö 4H, 050 496 1506

Tilläggsinformation:

Camilla Wahlsten, verksamhetsledare, Finlands svenska 4H, 040 563 6127

Petra Ingo, informatör, Finlands svenska 4H, 043 824 8703

Back to top of page