Kaninhus makeover featured image
Publicerad | Uppdaterad | i Aktivitetstips, Kul med djur

Kaninhus makeover

Istället för att köpa färdigt kaninhus åt din kanin, kan du fixa till ett enkelt och billigt. Här kommer Katarinas tips på hur du kan göra.

Hemma hos mej bor gamla kaninen Pom-Pom. Vi kallar honom får farfar, fafa, pomppis eller pomppu. Han är tio år vilket är mer än hundra år om man räknar det i mänskoår. Han tar det ganska lugnt vilket gamlingar gör. Äter, vilar, äter och vilar, skuttar till ibland.

Vi bestämde oss för att göra det extra fint i buren. Eftersom vi hade en massa tomma kartonger hemma började vi med att välja ut en som var lagom stor som hus till Pom-Pom. Vi tejpade fast nya tapetväggar på kartongen och klippte ut matchande bilder från tidningar. Pom-Pom tyckte det var kul att följa med hela processen.

Nu råkar Pom-Pom vara en kanin som INTE äter papper och inte heller tapet så därför kunde vi fixa till huset så här. Han var jätteglad och nöjd över att få det så fint i buren. Du som har kanin vet hur skuttiga de kan vara så var extra försiktig när du använder sax ifall du har din kanin bredvid dig när du pysslar. Gör kaninhuset på golvet, då ramlar inget ner, varken din kanin eller dina grejer. Och tidningspapper kan vara bra att ha så inga onödiga pölar smutsar ner golvet. Lycka till.

Text och foton: Katarina Stolt

Back to top of page