Jenny Kaanela från Pargas är Årets 4H-medlem 2018 featured image
Publicerad | Uppdaterad | i Nyheter, Press

Jenny Kaanela från Pargas är Årets 4H-medlem 2018

Jenny Kaanela har av Finlands svenska 4H:s styrelse utsetts till Årets medlem 2018. 19-åriga Jenny studerar till rättsnotarie vid Åbo Akademi och har varit medlem i 4H i 11 år.

I motiveringen konstaterar styrelsen att ”Jenny under sina 11 år i 4H hunnit med det mesta, allt från egen Min häst -uppgift och säckinsamling till att jobba som dogsitter och deltagandet i Nordiskt 4H-läger. Jennys initiativrikedom kring bland annat aktiviteter för unga och fundraising tas aktivt tillvara inom föreningen genom att Jenny invalts i styrelsen.”

Jenny har under flera år fungerat som hjälpledare på miniläger, matskolor och andra 4H-evenemang. Hon har via 4H-föreningens arbetspool jobbat med olika
arbetsuppgifter i lokalsamhället bland annat hjälpt äldre med städning och fönstertvätt. I dag är Jenny speciellt intresserad av 4H:s internationella evenemang och ungdomsutbyten.

”Jenny är en smart och trevlig tjej med en positiv livssyn, konstaterar Pargas 4H:s verksamhetsledare Susanne Nyman glatt. Hon är sekreterare för Pargas 4H-förening och har bidragit med många fina idéer till verksamheten. Hon är också en duktig hjälpledare och ser lätt vad som behöver göras. Också barnen gillar henne ”, berättar Susanne Nyman.

Utmärkelsen delas nu ut för 57:e gången. Årets medlem utsågs första gången år 1962.

Inom 4H verksamheten fostras barn och unga till ansvarstagande, företagsamma vuxna. 4H-gruppaktiviteterna lär medlemmen praktiska färdigheter samtidigt som den sociala kompetensen utvecklas. 4H kurserna och utbildningarna fördjupar medlemmens kunnande och väcker intresse för sysselsättning och företagande.

Finlands svenska 4H är en riksomfattande, enig och ständigt utvecklande finlandssvensk barn- och ungdomsorganisation som utvecklar medlemmarnas självkänsla, företagsamhet och intresse för lokalsamhället samt för landsbygden och dess mångsidiga näringar.

Tilläggsinformation:

Susanne Nyman, verksamhetsledare, Pargas 4H, 044 25901866

Camilla Wahlsten, verksamhetsledare, Finlands svenska 4H, 040 5636127

Petra Ingo, informatör, Finlands svenska 4H, 043 8248703

Back to top of page