”För mig har 4H alltid betytt gemenskap och att man får vara sig själv” featured image
Publicerad | Uppdaterad | i Prova på

”För mig har 4H alltid betytt gemenskap och att man får vara sig själv”

Maria, styrelsemedlem, klubbledare och egna barn i 4H

Maria är en riktigt djurvän och hemma på gården finns det många olika djur, bl.a. hästar, hönor, får och hundar. Hon är styrelsemedlem, klubbledare och förälder till Adele och Albert som är med i 4H verksamheten.

”För mig har 4H alltid betytt gemenskap och att man får vara sig själv.

Som yngre deltog jag i 4H-läger runtom i landet och nu har jag glädjen att arbeta med glada trevliga barn i form av byklubbledare. Jag är även med i styrelsen i Östnylands 4H. Tidigare har jag även varit med och ordnat dogsitterkurser inom vår förening.

I 4H lär man sig många färdigheter man har nytta av i framtiden. Själv har jag lärt mig företagsamhet, naturkunskap och organisationsförmåga. Man får träffa nya människor och knyta nya kontakter. För barnen är det sociala umgänget med 4H:are i olika åldrar viktigt och nyttigt. De lär sig att värna om naturen och våra medmänniskor.”

Back to top of page