Årets 4H traktorkurs lockade rekordmånga unga featured image
Publicerad | Uppdaterad | i Föreningarna

Årets 4H traktorkurs lockade rekordmånga unga

Årets 4H traktorkurs 1.-3. augusti på Västankvarn Gård i Ingå var en succé. Under tre dagar har deltagarna 13 år eller äldre övat på att köra traktor, hantera småmaskiner, trafikvett & säkerhet och lära sig om servicearbete i verkstaden varvat med rolig samvaro.

Med eller utan tidigare erfarenheter av traktorkörning får deltagarna omfattande kunskaper och motivation. Målet är att de unga den sista kursdagen backar med traktor och släpkärra vid precisionskörningen – detta uppfylldes med råge.

– Årets 4H traktorkurs lockade fler unga än någonsin tidigare och responsen av deltagarna var toppen. I nära samarbete med läraren Johan Träskman, Ingå 4H och Finlands svenska 4H & team utvecklas kursverksamheten nu betydligt, berättar verksamhetsledare Camilla Wahlsten, Finlands svenska 4H.

– Nästa år välkomnar vi tre lärare till 4H traktorkursen på Västankvarn gård. Härmed har vi möjlighet att ta emot flera deltagare och svara på den stora efterfrågan bland unga. Vi är glada för givande samarbete som höjer ungas lärande och kompetens inom såväl traktorkörning, – precision och maskinservice som intresse för landsbygdsnäringarna, sammanfattar Wahlsten.

4H traktorkurs i södra Finland arrangeras av Finlands svenska 4H i samarbete med Svenska Folkskolans Vänner och med understöd av Henri Ford Stiftelsen.

Tilläggsuppgifter ges av Camilla Wahlsten, verksamhetsledare, Finlands svenska 4H, camilla.wahlsten@fs4h.fi, 040 563 6127.

Back to top of page