Ansök till internationellt 4H-utbyte för unga 2024 featured image
Publicerad | i Föreningarna

Ansök till internationellt 4H-utbyte för unga 2024

Vill du ha en minnesvärd sommar 2024? Vill du åka utomlands och uppleva en annan kultur? Via 4H kan du enkelt, förmånligt och tryggt åka på utbyte till bland annat olika europeiska länder och Taiwan. 4H-utbytenas längd varierar från 3 veckor till 6 månader.

4H-utbytena är för 4H-medlemmar. Den undre åldersgränsen är 18-20 år beroende på värdlandet. Största delen av utbytena sker under sommarmånaderna. Innan du åker på utbytet har du möjlighet att delta i ett utbildningstillfälle om utbytet och vad som är bra att tänka på innan, under och efter. Likväl skapar du kontakt med andra unga som deltar i 4H-utbyte.

År 2024 har du möjlighet att åka på utbyte till Tyskland, Nord-Irland, Österrike, Slovenien (ny), Schweiz och Taiwan.

Under utbytet bor du hos en lokal värdfamilj och deltar i deras vardag, du lära känna nya människor och får träna dina språkkunskaper. Vi förutsätter att du är glad, nyfiken och villig att representera ditt hemland.

Du betalar själv resorna till och från mottagarlandet, din reseförsäkring och eventuella vaccinationer och andra egna utgifter. Du kan ansöka om understöd av Finlands svenska 4H. 4H tar ingen förmedlingsavgift, utan utbytet är en medlemsförmån. Väl framme står den lokala värdorganisationen och värdfamiljen för logi, mat och lokala resekostnader.

Ansökningstiden öppnar 1.12.2023 och är öppen fram till 31.12.2023. 

Ansök genom att fylla i formuläret här (formuläret på engelska)(skrolla ner på sidan)

Alla sökanden intervjuas per telefon och besluten över vem som antas görs under januari 2024.

4H-utbyte koordineras i Finland av Suomen 4H-liitto i samarbete med Fs4H.

Vid frågor kontakta Bettina C. Lindfors, koordinator för utbildning och ledarstöd, 4H-Akademin, Finlands svenska 4H, 040 920 9810, bettina.lindfors@fs4h.fi

Back to top of page