Anmälan öppen till klubbledarutbildningen 2024 featured image
Publicerad | Uppdaterad | i Föreningarna

Anmälan öppen till klubbledarutbildningen 2024

Är du intresserad av att fungera som 4H-klubbledare? Kom med på årets 4H-klubbledarutbildning 19-21.4. på Aito-kursgård i Tammerfors. Du lär dig planera klubbträffar, leda barngrupper och genomföra olika aktiviteter. Utbildningen riktar sig till 4H-unga +14 år i föreningarna. Anmälan öppnar 11.1.2024. KURSEN ÄR FULLSATT.

Under utbildningen kommer vi att gå igenom ungt ledarskap, gott bemötande och trygghet i arbete med barn, olika lekar och att leda leken, arbetslivets spelregler, planering av klubbens program, tema, marknadsföring och budget, första hjälp och säkerhet, hygien och städning samt vett och etikett (trivselregler), bemötande av barn med specialbehov (symbolstöd), se och lyssna – leda rättvist och mycket annat skoj. Programmet delges som bilaga i deltagarbrevet innan klubbledarutbildningen.

Klicka här för att komma till anmälan

Som handledare för årets 4H-klubbledarutbildning fungerar Anki Enqvist (Närpes 4H),  Anna Höglund (Sibbo 4H) och Bettina C. Lindfors (Fs4H, ansvarig).

Deltagaravgiften är 40 euro/deltagare plus resor till och från Tammerfors.

I deltagaravgiften ingår:

  • Övernattning
  • Morgonmål, lunch, mellanmål, middag, kvällsmål enligt program
  • Materialmapp, eventuellt annat kursmaterial
  • Busstransport till och från Aito kursgård från järnvägsstationen i Tammerfors
  • Olycksfallsförsäkring – deltagande i klubbledarutbildningen förutsätter medlemskap i en lokal 4H-förening.

Deltagarantalet max 25 unga plus 3 handledare. De unga deltar på egen hand utan vårdnadshavare. Anmälan är bindande och vi kan betala tillbaka deltagaravgiften endast ifall av sjukdom och uppvisande av läkarintyg.

Vid utbildningens avslut inbjuds deltagarna till 4H-klubbledarnätverket och dess träffar för inspiration, stöd och erfarenhetsutbyte samt uppföljning i klubbledarskapet.

4H-klubbledare är en validerad kurs för unga inom 4H-Akademin. Deltagande i kursen och praktik som klubbledare i en 4H-förening ger den unga ett kursintyg på 2 sp.

4H-klubbledarutbildningen arrangeras av Fs4H i samarbete med SFV Studiecentral.

Vi hoppas på fin uppslutning av engagerade unga 4H:are till denna lärorika klubbledarutbildning!

Tilläggsuppgifter ges av Bettina C. Lindfors, 4H-Akademin, Fs4H, 040 920 9810, bettina.lindfors@fs4h.fi.

 

 

 

Back to top of page