Unga kaninhoppare premierades featured image
Publicerad | Uppdaterad | i Nyheter

Unga kaninhoppare premierades

Året 2021 har varit framgångsrikt för föreningen Österbottens kaninhoppare. 35 medlemmar har under året deltagit i klubbar, läger och tävlingar och visat att kaninhoppningen är en hobby värd att satsa på.

Under en avslutningsdag i Vasa belönades alla medlemmar med ett diplom. Därtill premierades tre medlemmar för extra aktivt deltagande.

Rebecka Östergård belönades med kaptenspriset, Leonie Westerlund blev årets entusiast och Ronja Bengs blev årets medlem  .

– De som tilldelas pokal är de som varit väldigt aktiva under året och varit med på tävlingar och läger i hela Österbotten, säger Frida Åbacka, tävlingsansvarig och domare.

Frida Åbacka och Alma Westerlund är eldsjälarna som driver Österbottens kaninhoppare. Båda började med hobbyn för flera år sedan och nu fungerar de som domare på tävlingar. De vill föra kaninhoppningen framåt och höja kaninens status.

– Många vet inte vad kaninen har för behov, vi vill lyfta vad man kan göra med kaninen, säger Alma.

– Och genom kaninhoppningen får man träffa andra likasinnade som har kanin, säger Frida, som också fungerar som tävlingsansvarig i föreningen.

Kaninhoppningen är en hobby som de senaste åren växt sig stor inom 4H i Österbotten och på Åland.

– Jag tänker tillbaka till när man själv började med kaninhoppningen och såg på Sverige där de hade tävlingar och klubbar, vilket inte fanns här. Vi vill jobba för att den här verksamheten ska finnas här, säger Frida.

De jobbar för att verksamheten ska utvecklas och växa ytterligare.

– Vi har stora planer för nästa år.

 

På bild 1: Rebecka Östergård, Leonie Westerlund och Ronja Bengs

Back to top of page