TikTok-trender och matlagning med Botnia 4H featured image
Publicerad | Uppdaterad | i Föreningarna

TikTok-trender och matlagning med Botnia 4H

Botnia 4h startade året med att ordna en klubb med senaste trenderna inom Tiktok-matlagning och -bakning. Recepten är plockade från Tiktok och har varit uppskattade av barnen.  

 

Vi på 4H tycker att det är viktigt att lyssna på barnens önskemål och på vad dom tycker att är intressant och inspirerande. Tiktok är något alla barn känner till och flera av barnen ser mycket på videon från Tiktok, det som är roligt är att kunna inspirera barnen att lära sig olika nya trender inom matlagning och bakning.  

De recepten som vi prövat på är chips av tortillabröd, lemonad med citron och snabba bullar. Barnen har tyckt om alla tre recepten men mest om tortillachipsen för att de är enkla att göra och smakar väldigt gott. Annat som varit bra, är att recepten från Tiktok är ganska enkla och kräver inte allt för mycket olika ingredienser. Flera av barnen har berättat om de har provat på att göra recepten en gång till hemma, då vet man att det har varit uppskattat!

I framtiden tror jag absolut att vi kommer att prova på flera nya trender inom matlagning och bakning, kanske pyssel och liknande från Tiktok kunde vara intressant.

 

Vad är Tiktok?

Tiktok är en sociala medier-app för skapande och delning av korta videor. Appen är en av de snabbast växande apparna och är nu en ledande plattform för videoklipp. Det cirkulerar ett stort antal olika trender på appen, av vilka många är mattrender med tips och recept.

 

Text: Malena Byström, Botnia 4H/Mathilda Kull

Back to top of page