Är du sugen på en god enkel middag? Prova vårt recept på tacopaj, servera gärna med sallad.
Det här behöver du till 4-5 portioner.
Till pajskalet:
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
50 g smör
1.5 dl mjölk
Till fyllningen:
500 g maletkött
1 st gul lök
1 påse tacokrydda
2 dl vatten
3 st tomater
2 dl crème fraiche
150 g (2-3 dl) riven ost
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.
- Tillsätt rumsvarmt smör och fördela det i mjölet med fingertopparna eller använd elvisp.
- Tillsätt mjölken och arbeta ihop till en deg, för hand eller med elvisp med degkrokar.
- Tryck ut degen i pajformen.
- Hacka löken och stek den tillsammans med köttfärsen.
- Häll i kryddblandningen och vattnet, låt koka tills vattnet kokat bort.
- Lägg tacoköttet i pajskalet.
- Skär tomaterna i bitar och lägg dem ovanpå tacofärsen
- Blanda ost och crème fraiche och bred ut det över pajen.
- Grädda ca 20 minuter i ugnen.
- Medan pajen är i ugnen kan du passa på att göra en god sallad.
Pajen har fått strålande betyg när den testats på klubb!
Text och bild: Erica Blomberg, Vörånejdens 4H