Plocka skräp – håll naturen ren featured image
Publicerad | Uppdaterad | i Aktivitetstips, Gör själv, Skog och natur, Utomhusaktiviteter

Plocka skräp – håll naturen ren

Under våren deltar Finlands Svenska 4H i Yle-kampanjen En miljon soppåsar. Målet är att samla in så mycket skräp att de fyller en miljon soppåsar. Vi uppmanar alla barn, unga och ledare i 4H-föreningarna att plocka skräp i närmiljön. Tillsammans gör vi en god gärning för vår miljö lokalt.

Det är enkelt att delta i kampanjen: ta med skräpplockare, handskar och en tom påse. Gå ut och börja plocka skräp tillsamman med barn och unga i 4H-föreningen. Bjud gärna med kompisar och grannar. Sätt det insamlade skräpet i kärlet för blandavfall och skriv efter det in antalet soppåsar ni samlat på webbsidan svenska.yle.fi/miljonsoppasar.

Gör så här:

  1. Ta med skräpplockare, handskar och en tom påse
  2. Gå ut – ensam eller tillsammans
  3. Samla in skräp från din omgivning i en soppåse. Det är ingen skillnad på påsens storlek. Det kan vara en stor påse på 25 liter eller en fruktpåse. Huvudsaken är att man samlar in skräp!
  4. När soppåsen är full för du det skräp som du samlat in till kärlet för blandavfall.
  5. Ange antalet soppåsar som du samlat in i den stad/kommun där du samlat in skräp på adressen svenska.yle.fi/miljonsoppåsar
  6. Utmana också dina vänner att delta!

Berätta gärna om er skräpplockning i föreningen eller klubben på sociala medier så också andra får ta del av det fina arbete ni gör! Använd hashtaggarna #fs4h #viär4h #hållbarhet #enmiljonsoppåsar plus tagga er egna 4H-förening och stad/kommun/by.

Tack för att ni är med i arbetet för att värna om vår närmiljö runt om i Svenskfinland och på Åland!

Tilläggsuppgifter ges av Bettina C. Lindfors, koordinator för utbildning och ledarstöd, Finlands svenska 4H, 040 920 9810, bettina.lindfors@fs4h.fi

Back to top of page