Klubbar – att sätta nya mål featured image
Publicerad | i Föreningarna

Klubbar – att sätta nya mål

Vi och våra klubbledare i Malax-Petalax-Bergö 4H sitter och myser med en varm kopp choklad eller kaffe, knaprar på lite kex, och vi spinner på namnidéer och innehåll som ska kännas nytt men vara hållbart, lättsamt och busigt.

Varje höst och vår före skolstarten så har vi en stunds tankeverkstad och i åtets upplaga så har vi två nya klubbar som startar.

Jelloklubben som dallrar och skakar – där kommer barnen att koka gelé, marmelad, gegga med slime, dekorera med gelpennor, och gjuta geléljus. Sedan kan vi synas på Hållbarhetstorget under Hållbarhetsveckan och har du tur så kan du få smaka, köpa eller ta del av barnens erfarenhet då de dallrat och skakat. Vi vill med denna klubb bryta de årslånga mixklubbarna vi jobbat med i Petalax by och nu bjuda på något nytt.

LabRats är en kombo av killgrupper och tjejgrupper där vi slå samman könen och bjuder med 5:or och 6:or till olika test. Graffitti, fiske, skytte och ridning med mera hoppas vi kunna erbjuda för alla flickor och pojkar under hösten, både i Malax och i Petalax. Vi inspireras av de pågående Finlandsmodellerna som pågår i kommunerna och sätter fram här en hobbylänk till de som inte berörs av garantin.

Hobby, pyssel, lekar, att lära då man gör – 4H ger alla en ljuvlig fritid.

 

Mia Gull Verksamhetsledare, Malax-Petalax-Bergö 4H

Back to top of page