Jennys mål, 4H ska synas i byarna i Nykarleby featured image
Publicerad | i Föreningarna

Jennys mål, 4H ska synas i byarna i Nykarleby

Jenny Sjöblom har börjat som ny verksamhetsledare för Nykarleby 4H i november. Jenny har flera års bakgrund att jobba med ungdomar. Under tiden hon läste företagsekonomi på högskolan på Åland arbetade hon på Ålands motivations och behandlingscenter med ungdomar som av olika orsaker inte kunde bo hemma och behövde omsorg och vuxna hos sig dygnet runt.

Där väcktes intresset att kunna kombinera ekonomi, kreativitet och undervisning i ett framtida jobb. Just därför blev hon glad när hon fick veta att tjänsten som verksamhetsledare i Nykarleby stod ledig och tog därmed utan en tanke över jobbet.

Jenny drar dagligen på sig gummistövlarna eftersom hon tillsammans med sambon Edmond och sonen Victor tagit sig an flera projekt och renoverar just nu Jennys släkts hemman i Kovjoki. Pappa och mamma hjälper till mycket och det underlättar. Där kan hon nu odla, och kanske i framtiden sköta om ett par får och några hönor. ”Det är mycket jobb med en stor gård och kommunikation är extra viktig då – att inget tas för givet och att alla vet vad som händer och sker.”

Bästa 4H minne beskriver hon var när hon odlade eterneller på 4H:s egna odlingslotter vid älvbranten i Nykarleby. ”Dessa torkade jag sedan och vi hade torkade blommor i alla dess färger och former upphängda i taket i garaget och i förråden, till mina bröders och föräldrars förbryllelse. Dessa gjorde jag till små buketter och sålde.”

”Jag ser fram emot att för det första lära känna barn och ungdomar i  Nykarleby, och har som mål att 4H ska bli större än nånsin och att det inte ska vara så centrerad utan också att 4H ska synas och finnas i byarna.”

Närmast kommer Jenny att ordna julpysseltillfällen där man får pröva på att karda fårull och göra tomtar av ullen som kardats.  Pysselkvällarna ordnas 7.12 och 14.12 vid Pepparkakshuset i Nykarleby. Välkomna med!

Anmäl dig med till Nykarleby 4Hs julpysseltillfällen!

 

Text och bild: Nykarleby 4H

Back to top of page