Gör vårens goda gärning och delta i kampanjen En miljon soppåsar featured image
Publicerad | Uppdaterad | i Föreningarna

Gör vårens goda gärning och delta i kampanjen En miljon soppåsar

Under våren deltar Finlands Svenska 4H i Yle-kampanjen En miljon soppåsar. Målet är att samla in så mycket skräp att de fyller en miljon soppåsar. Tillsammans med barn och unga i 4H-föreningarna gör vi en god gärning för vår miljö lokalt.

Kampanjen inleds den 13 april och pågår fram till den 14 juni 2023. Yle TV1 direktsänder startprogrammet för En miljon soppåsar den 13 april kl. 20.00–20.30. Kampanjens slutsändning sänds i Yle TV1 den 14 juni kl. 20.00–20.30.

Det är enkelt att delta i kampanjen: ta med skräpplockare, handskar och en tom påse. Gå ut och börja plocka skräp tillsamman med barn och unga i 4H-föreningen! Du kan samla skräp på egen hand eller varför inte ordna ett gemensamt städtalko i den egna 4H-föreningen, i klubben eller tillsammans med andra föreningar på orten? Bjud gärna med kompisar och grannar. Sätt det insamlade skräpet i kärlet för blandavfall och skriv efter det in antalet soppåsar ni samlat på webbsidan svenska.yle.fi/miljonsoppasar.

Gör så här:

  1. Ta med skräpplockare, handskar och en tom påse
  2. Gå ut – ensam eller tillsammans
  3. Samla in skräp från din omgivning i en soppåse. Det är ingen skillnad på påsens storlek. Det kan vara en stor påse på 25 liter eller en fruktpåse. Huvudsaken är att man samlar in skräp!
  4. När soppåsen är full för du det skräp som du samlat in till kärlet för blandavfall.
  5. Ange antalet soppåsar som du samlat in i den stad/kommun där du samlat in skräp på adressen svenska.yle.fi/miljonsoppåsar
  6. Utmana också dina vänner att delta!

Berätta gärna om er skräpplockning i föreningen eller klubben på sociala medier så också andra får ta del av det fina arbete ni gör! Använd hashtaggarna #fs4h #viär4h #hållbarhet #enmiljonsoppåsar plus tagga er egna 4H-förening och stad/kommun/by.

Tack för att ni är med i arbetet för att värna om vår närmiljö runt om i Svenskfinland!

Tilläggsinformation:
Bettina C. Lindfors, koordinator för utbildning och ledarstöd, 4H-Akademin, kommunikation, Finlands svenska 4H, 040 920 9810, bettina.lindfors@fs4h.fi, @BettinaLindfors @finsv4h

Back to top of page