Gör vårens goda gärning och delta i kampanjen En miljon soppåsar featured image
Publicerad | Uppdaterad | i Aktivitetstips, Utomhusaktiviteter

Gör vårens goda gärning och delta i kampanjen En miljon soppåsar

Under våren deltar Finlands Svenska 4H i kampanjen En miljon soppåsar. Kampanjen ordnas av Yle och målet är att samla in så mycket skräp att de fyller en miljon soppåsar. Kom med och gör en god gärning för vår miljö och omgivning lokalt i er 4H-förening.

Kampanjen pågår från den 13 april till den 14 juni 2023. Yle TV1 direktsänder startprogrammet för En miljon soppåsar den 13 april kl. 20.00–20.30. Yle informerar mer om kampanjen den 14 mars 2023. Kampanjens slutsändning sänds i Yle TV1 den 14 juni kl. 20.00–20.30.

Det är enkelt att delta i kampanjen: ta med skräpplockare, handskar och en tom påse. Gå ut och börja plocka skräp tillsamman med barn och unga i 4H-föreningen! Du kan samla skräp på egen hand eller varför inte ordna ett gemensamt städtalko i den egna 4H-föreningen, i klubben eller tillsammans med andra föreningar på orten? Bjud gärna med kompisar och grannar. Sätt det insamlade skräpet i kärlet för blandavfall och skriv efter det in antalet soppåsar ni samlat på webbsidan svenska.yle.fi/miljonsoppasar.

Gör så här:

  1. Ta med skräpplockare, handskar och en tom påse
  2. Gå ut – ensam eller tillsammans
  3. Samla in skräp från din omgivning i en soppåse. Det är ingen skillnad på påsens storlek. Det kan vara en stor påse på 25 liter eller en fruktpåse. Huvudsaken är att man samlar in skräp!
  4. När soppåsen är full för du det skräp som du samlat in till kärlet för blandavfall.
  5. Ange antalet soppåsar som du samlat in i den stad/kommun där du samlat in skräp på adressen svenska.yle.fi/miljonsoppåsar
  6. Utmana också dina vänner att delta!

Berätta gärna om er skräpplockning på sociala medier så också andra får se det fina arbete ni gör! Använd hashtaggarna #fs4h #viär4h #hållbarhet #enmiljonsoppåsar plus tagga er egna 4H-förening och stad/kommun/by.

Tack för att du är med i arbetet för att värna om vår miljö!

Tilläggsinformation:
Bettina C. Lindfors, koordinator för utbildning och ledarstöd, 4H-akademin, kommunikation, Finlands svenska 4H, 040 920 9810, bettina.lindfors@fs4h.fi, @BettinaLindfors @finsv4h

Back to top of page

Pin It on Pinterest