Fira 4H-kalas med barnen i föreningen och skapa tårtyra i hela Svenskfinland featured image
Publicerad | Uppdaterad | i Aktivitetstips

Fira 4H-kalas med barnen i föreningen och skapa tårtyra i hela Svenskfinland

År 2024 firar Finlands svenska 4H 95 år av hållbart lärande. För 4H-föreningarnas barn och unga betyder det festfix och matglädje i stora mått när vi firar 4H-kalas runtom i Svenskfinland. Kanske bjuds vi på en smörgåstårta, grönsaksfyrklöver, cup cakes smaksatta med vilda örter?

Hur ska din förening fira 4H-kalas? Låt kreativiteten flöda och dela kalasstämningen i sociala medier så vi inspireras tillsammans.

VAD? En rolig utmaning för 4H-föreningarna, ledarna och barnen under jubileumsåret 2024. Baka den häftigaste tårtan och pyssla hållbara festdekorationer i 4H-klubbarna! Vinnare utses i två kategorier – den häftigaste jubileumstårtan och den snyggaste 4H-festdekorationen.

FÖR VEM? Barn i 4H-klubbar runt om i 4H-föreningarna

NÄR? 4H-kalas startar 15.2., pågår fram till 15.11., och kulminerar i valet av vinnande bidrag i slutet av november 2024 .

HUR DELTA? Föreningarna förverkligar 4H-kalas på en eller flera klubbträffar, under läger eller matskolan 15.2-15.11.2024. Barnen deltar i den smakrika tävlingen genom att baka och dekorera en födelsedagstårta till ära för den 95-åriga 4H-verksamheten. Tillsammans pysslas festdekorationer av återvunnet material.

Kom ihåg att föreviga ert kalas genom bilder av barnens aktiviteter och resultat i sociala medier, skicka även in bilderna till FS4H.
Hashtaggar: #fs4h95 #4hkalas #4hkalasfix #4hkalastårta #4hkalasdekorationer

DELA KALASSTÄMNINGEN OCH VINN ETT STIPENDIUM
4H-kalasens bidrag i form av bilder bedöms av en jury bestående av årets unga 4H-medlemmar 2023 Frida Åbacka (Närpes 4H), Lukas Weckström (Sibbo 4H), Isa Dahllund (Larsmo-Pedersöre 4H). De vinnande bidragen från 4H-klubbarna i 4H-föreningarna tilldelas ett stipendium som används till att förverkliga barnens önskemål för aktivitet i 4H-klubben.

Följ 4H-kalasstämningen via vårt Instagramkonto @finlandssvenska4h !

Läs mer om jubileumsårets aktiviteter på kampanjsidan 95-årsjubileum 2024.

Back to top of page