Ellens rabarberpaj med smuldeg featured image
Publicerad | Uppdaterad | i Aktivitetstips, Recept

Ellens rabarberpaj med smuldeg

Nu växer rabarbern så det knakar! Vill du göra en gott mellanmål eller en somrig efterätt så kan du testa Ellens rabarberpaj med smuldeg.

Ingredienser:

500 g rabarber
½ msk potatismjöl
1 tsk malen kanel
4 msk strösocker

Deg:

1½ dl havregryn
1½ dl vetemjöl
½ dl strösocker
125 g smör
5 dl vanilj sås

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär rabarbern i skivor.
  3. Blanda rabarber, potatismjöl, kanel och socker i en ugnssäker form.
  4. Blanda havregryn, vetemjöl och socker i en bunke.
  5. Lägg i smöret, skuret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg.
  6. Fördela degen över rabarbern.
  7. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.

Serveringsförslag:

Servera med lättvispad vaniljsås.

Lycka till!

Text och foto: Lena Nylund, Karleby 4H

Back to top of page