Nu växer rabarbern så det knakar! Vill du göra en gott mellanmål eller en somrig efterätt så kan du testa Ellens rabarberpaj med smuldeg.
Ingredienser:
500 g rabarber
½ msk potatismjöl
1 tsk malen kanel
4 msk strösocker
Deg:
1½ dl havregryn
1½ dl vetemjöl
½ dl strösocker
125 g smör
5 dl vanilj sås
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skär rabarbern i skivor.
- Blanda rabarber, potatismjöl, kanel och socker i en ugnssäker form.
- Blanda havregryn, vetemjöl och socker i en bunke.
- Lägg i smöret, skuret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg.
- Fördela degen över rabarbern.
- Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
Serveringsförslag:
Servera med lättvispad vaniljsås.
Lycka till!
Text och foto: Lena Nylund, Karleby 4H