Botnia 4H utsåg årets Beachkockar featured image
Publicerad | Uppdaterad | i Föreningarna

Botnia 4H utsåg årets Beachkockar

Beachkockarnas premiär hölls en solig fredagkväll i juni på simstranden i Nedervetil. Idén till evenemanget var barnens.

Intresset var stort när vi informerade om programmet i skolorna i maj. Deltagarna fick anmäla sig som ett lag på 4-6 personer. Slutligen hade vi fått ihop fem lag.

Vi hade även ordnat så att vi skulle ha domare som bedömer maten och utser årets beachkockar.

Enligt tävlingsreglerna fick varje lag en påse med hemliga ingredienser som de skulle tillreda en grillmåltid av. I påsen fanns kyckling, bacon, svamp, tomat, lök, paprika. Alla ingredienser skulle användas och laget hade 45 minuter på sig. Det fanns också ett ”kryddbord” som deltagarna fick använda sig fritt av.

Måltiden bedömdes utifrån smak, utseende, kreativitet och upplägg på fatet. Domarna såg även på teamets samarbete och hygien under tävlingen. Under tiden då tävlingen pågick intervjuade speakern deltagarna och höll publiken uppdaterad om vad som händer. Vi hade musik i bakgrunden och ett pop up café där man kunde köpa kaffe och bakverk. Vädret var på vår sida och stämningen var på topp.

När tiden började ta slut fick kockarna fart på sig att få upp allt på fatet. Domarna var imponerade över slutresultatet och alla lagen presterade mycket jämlikt. Slutligen utsågs det vinnande laget, årets beachkockar blev: Junia Berg, Nicolina Berg, Birk Ahlskog, Nuuti Toivonen och Anton Libäck.

Konceptet med beachkockarna blev en succé och kommer att bli en del av Botnia 4H:s sommarverksamhet i framtiden.

Text och foton: Camilla Särs

Back to top of page