Besök lantgårdar och köp närproducerade delikatesser featured image
Publicerad | Uppdaterad | i Nyheter

Besök lantgårdar och köp närproducerade delikatesser

Köp av bonden! -dagen firas nu i lördag 16.9.2017 på gårdar runtom i landet.

Lördagen den 16 september ordnas för andra gången Köp av bonden!-dagen. Då firar vi producenter och inhemsk matproduktion runt om i Finland. Under dagen har du möjlighet att bekanta dig med gårdar och matproducenter i din näromgivning och samtidigt kan du köpa färska råvaror direkt av producenten.

I den första riksomfattande Köp av bonden!-dagen (2016) deltog 179 gårdar som gästades av tusentals besökare. Att få uppleva livet på lantgårdarna, djuren och matens ursprung samt att få möjlighet att köpa färska produkter direkt från producenten uppskattades stort av fjolårets besökare.

Du kan också delta i #elämystilalla -fototävlingen som pågår 15–24.9.17.

Läs mer om Köp av bonden!-dagen och se vilka gårdar som deltar i din närhet på www.ostatilalta.fi/sv.

Köp av bonden! -evenemanget arrangeras inom Programmet för utveckling av landsbygden i Fastlandsfinland 2014–2020 i samarbete med Landsbygdsnätverkstjänsterna, koordineringsprojektet för närmat vid Brahea-centret vid Åbo universitet, Äktasmak.fi, Centralförbundet för lant- och skogsbruksproducenter MTK och Svenska Lantbruksproducenternas Centralförbund SLC, Maa- och kotitalousnaiset, Marttaliitto, Marthaförbundet, Suomen 4H-liitto och Finlands svenska 4H.
Back to top of page