Anmälan till sommarens matskolor öppnar featured image
Publicerad | Uppdaterad | i Nyheter

Anmälan till sommarens matskolor öppnar

Den 1 mars klockan 10 öppnas anmälan till sommarens matskolor. Anmäl ditt barn till ett dagsläger fyllt av matlagning, lek och rörelse, och skratt!

Matskolorna erbjuder 8-12-åriga barn rolig och lärorik verksamhet under sommaren. På matskolan får barnen kocka och baka, leka och röra på sig. Samtidigt lär de sig vilken betydelse hälsosam mat och motion har för välmåendet.

Barnen lär sig också om matens ursprung, bland annat genom att besöka en bondgård. Matens väg från gården till bordet blir bekant då barnen får bekanta sig med olika djur eller hur man odlar till exempel grönsaker.

”Min son hade inte tidigare bekantat sig med kor eller varit på en riktig gård där det finns djur och där man ser hela kedjan från djur till produkt, från ko till mjölk. Jätte bra!”
– förälder

En av höjdpunkter på matskolan är familjemiddagen. Barnen tillreder middagen, dukar upp och bjuder stolt sina föräldrar på mat.

” Det som utmärkte känslan då jag kom till familjemiddagen var att barnen var så harmoniska, lugna och glada. Det är roligt att laga mat och baka och ni lyckades jätte bra med att inspirera barnen, ge dem självförtroende att våga och också visa upp de det lärt sig under dagarna i form av måltiden.”
– förälder

” Min son gillade matskolan jätte mycket och hoppas på att få delta igen. Han har varit på många olika läger, men detta var det bästa av alla! ” – förälder

Är matskolan något ditt barn skulle gilla?

Den 1 mars klockan 10 öppnas anmälan till sommarens matskolor. Välj matskolan som passar er familj på www.matskolan.fi och anmäl ditt barn till ett dagsläger fyllt av matlagning, lek och rörelse, och skratt!

Back to top of page