Gör en smakresa på Närmatsdagen featured image
Publicerad | Uppdaterad | i Aktivitetstips, Kul med djur, Odling, Utomhusaktiviteter

Gör en smakresa på Närmatsdagen

Idag är det Närmatsdagen! Över 300 gårdar, lokala aktörer, 4H-föreningar runt om i Finland deltar i Närmatsdagen. Passa på att upptäcka den närproducerade maten och livet på gårdarna. 4H slår ett slag för matfostran bland barn och unga.

Korsnäs 4H och bjuder på läckerheter av lokala råvaror i säsong. Passa på att och hämta med dig en matbit på 4H-lokalen på Norrbyvägen i Korsnäs kl. 10-14.

Vörånejdens 4H välkomnar alla intresserade att delta i årets skördeevenemang på Rasmusbacken kl. 14-17. Närmatsdagen till ära bjuds alla gäster på potatissallad med ingredienser hämtade ur gårdens växthus.

Generellt slår Fs4H tillsammans med 4H-föreningarna ett slag för matfostran för barn och unga – lokalt samarbete kring närmat värderas högt i vår verksamhet såväl i 4H-klubbar, i matskolor, kurser som inom den sysselsättande verksamheten.

Exempelvis i Sibbo 4H förening r.f – Sipoon 4H yhdistys r.y har barnen och klubbledarna under senaste veckor samlat äppel och burkar för att koka äppelsylt i 4H-klubbarna i samband med Närmatsdagen. Barnen lär sig såväl om närmat i säsong, återvinning och hållbar utveckling.

Hurdan närmat produceras på din ort? Bekanta dig med Närmatsdagens aktiviteter och arrangörer på https://lahiruokapaiva.fi/sv/bekanta-dig-med-platserna/ – gör en smakresa ut på landet med familjen.

Back to top of page