Gemensamma 4H sommaraktiviteter i södra Finland featured image
Publicerad | Uppdaterad | i Aktivitetstips, Utomhusaktiviteter

Gemensamma 4H sommaraktiviteter i södra Finland

Ta del av gemensamt vår- och sommarprogram för barn och unga av 4H-föreningar i Södra Finland. Aktiviteterna är öppna för 4H-medlemmar i olika åldrar, även en aktivitet för familjer.

Skogsröjningskurs i Västankvarn, 15-16.4.2023
Kom med på ett veckoslut kring skogsskötsel med fokus på skogsröjning med röjsåg. Kursen riktar sig till 13 år fyllda unga. Deltagarna har möjlighet att övernatta på Västankvarn gårds internat.
Pris 40 euro inkluderar kursprogram, lunch, mellanmål. 25 euro tillkommer vid övernattning.
Anmälan är öppen 1.3.-10.4.2023, välkommen med!

Expedition 4H läger, Axxell Brusaby, 12-14.6.2023 FULLSATT
Djur – Kök – Maskiner – Äventyr på Brusaby
I juni ordnas 4H-läger på Axxell Brusaby, Kimitoön för 10-14 åringar. Vi lever lägerliv och har roliga aktiviteter tillsammans. Du får vara med och sköta olika djur som bor på gården, bekanta dig med jordbruksmaskiner och uppleva simultankörning, göra smarriga mellanmål i köket samt åka på dagäventyr till Kimitiöns fina badstrand. Vi sover i tält så ta med ett tält eller dela med kompis. Hoppa på lägerbussarna så hittar du lätt fram till Brusaby!
Pris 90 euro (busstransport ingår).
Anmälan öppnade 1.3 och lägret är fullsatt.

Traktorkurs i Västankvarn, 1-3.8.2023
I augusti blir det traktorkurs för dig som har fyllt 12 år eller är äldre. På kursen får du öva att köra traktor, lära dig trafikvett och -säkerhet, samt skruva på motorer och maskiner. Vi övernattar på Västankvarn gårds internat.
Pris 130 euro inkluderat kursprogram, mat och logi.
Anmälan öppen 1.3-31.5.2023, välkommen med!  

Skogsaktivitetsdag i Haltia, Noux, Esbo, 17.9.2023
I september har vi en gemensam aktivitetsdag för 4H:are i alla åldrar, även för 4H:ares föräldrar, mostrar, farbröder och fler. Kom med på en rolig dag i Sibbo storskog. Under skogsvandringen lär vi om naturen, skogen och dess invånare. Vi äter utomhusmat och njuter av en utomhusdag.
Pris 15 euro per person, 25€ två eller flera familjemedlemmar. Gemensam busstransport ordnas, tidtabellerna publiceras här närmare evenemangsdagen.
Anmälan görs till den egna 4H-ledaren i lokala 4H-föreningen i Södra Finland.

 

 

 

 

Back to top of page