Bananer i kokosmjölk featured image
Publicerad | Uppdaterad | i Aktivitetstips, Recept

Bananer i kokosmjölk

Bananer i kokosmjölk är en vanlig, lättlagad efterrätt från Thailand.  Den passar bra som efterrätt men är också god som mellanmål. Det här receptet räcker till ungefär 4 portioner, så du kan bjuda kompisarna eller familjen också.

Ingredienser (4 portioner):

  • 2 mogna bananer
  • 1 burk med kokosmjölk (400ml)
  • 1 krm salt
  • 1 msk strösocker

Gör så här:

  1. Skala bananerna, skär dem i 2 cm långa bitar. Dela bitarna på mitten.
    Skala bananerna, skär dem i 2 cm långa bitar. Dela bitarna på mitten.
  2. Koka upp kokosmjölken. Sänk sedan värmen lite, blanda ner salt och socker. Rör om hela tiden. Kokosmjölk kokar lätt över, så om det börjar bubbla för mycket dra av kastrullen från spisplattan en stund och sänk värmen lite till.
    Koka upp kokosmjölken sänk sedan värmen lite, blanda ner salt och socker. Rör om hela tiden. Kokosmjölk kokar lätt över, så om det börjar bubbla för mycket dra av kastrullen från spisplattan en stund och sänk värmen lite till.
  3. Lägg i bananerna och koka dem på medelvärme i 3 minuter så att de blir mjuka, rör om hela tiden.
    Lägg i bananerna och koka dem på medium värme i 3 minuter så att de blir mjuka, rör om hela tiden.
  4. Lägg upp i skålar, låt svalna och njut!
    Lägg upp i skålar, låt svalna och njut!

 

Text & bild: Korsholms 4H

Back to top of page