Ansökan öppen till 4H-utbyten 2023 featured image
Publicerad | i Föreningarna

Ansökan öppen till 4H-utbyten 2023

Vill du ha en minnesvärd sommar? Vill du åka utomlands och uppleva en annan kultur? Via 4H kan du enkelt, förmånligt och säkert åka på utbyte till olika europeiska länder, USA, Kanada och Taiwan. 4H-utbytenas längd varierar från 3 veckor till 6 månader. Ansökan är öppen 1.-31.12.2022.

4H-utbytena är för 4H-medlemmar. Den undre åldersgränsen är 18-20 år beroende på värdlandet. Största delen av utbytena sker under sommarmånaderna. Innan du åker på utbytet har du möjlighet att delta i ett utbildningstillfälle om utbytet och vad som är bra att tänka på innan, under och efter.

Under utbytet bor du hos en lokal värdfamilj och deltar i deras vardag, du lära känna nya människor och får träna dina språkkunskaper. Vi förutsätter att du är glad, nyfiken och villig att representera ditt hemland.

Du betalar själv resorna till och från mottagarlandet, din reseförsäkring och eventuella vaccinationer och andra egna utgifter. Du kan ansöka om understöd av Finlands svenska 4H. 4H tar ingen förmedlingsavgift, utan utbytet är en medlemsförmån. Väl framme står den lokala värdorganisationen och värdfamiljen för logi, mat och lokala resekostnader.

Värdländerna år 2023 är Syd-Korea, Österrike , Nord-Irland, Tyskland, Schweiz, Taiwan samt USA en delstat (Alaska, Illinois, Iowa, Kansas, Michigan, Nebraska, Ohio, South Dakota, Virginia Washington eller Wyoming).

Ansökningstiden för utbyte är 1.-31.12.2022.

Ansök genom att fyll i formuläret på: https://4h.fi/tekemista/maailmalle/lahde-vaihtoon/

Alla sökanden intervjuas per telefon eller i Teams. Besluten över vem som antas görs under januari 2023.

Valkriterierna för 4H-utbyte:

  • ålder (åldersgränser varierar i olika länder)
  • motivation
  • aktivitet inom 4H
  • de personer som deltar första gången i utbyte prioriteras om alla andra kriterier uppfylls. Vid utbyten till Taiwan och Syd-Korea är det till en fördel att sökande har tidigare erfarenhet av deltagande i internationell verksamhet eller utbyte.

Tilläggsinformation:

Bettina C. Lindfors, koordinator för utbildning och ledarstöd, FS4H, 040 920 9810, bettina.lindfors@fs4h.fi

Back to top of page