Nordisk Ungdomsvecka: History for the Future

Datum: 06.08.2021 - 12.08.2021

Plats: Köpenhamn och Ungdomsøen, Danmark

Till ära av 75-års jubileet välkomnar vi i tillägg till ungdomar även äldre gäster som vill dela med sig av erfarenheter från gånga tider! Så ta med din mormor!

TEMA OCH PROGRAM

NordUngs tema för 2021 är Bygga broar för framtiden. På Ungdomsveckan kommer vi att jobba med att öka samarbete mellan personer från olika kulturer, religioner och generationer etc. Hur kan personer med olika bakgrund hitta närmare varandra?

Fredag 6. augusti: Anländer i Köpenhamn
Lördag 7. augusti: Lära känna varandra och bekantar oss med temat historia
Söndag 8. augusti: Vi talar om historisk fakta och personliga berättelser från våra liv
Måndag 9. augusti: Plockar detaljer från vad vi lärt oss från historien för att skapa en mer förenad framtid
Tisdag 10. augusti: Vi gör en kort film om vad vi lärt oss
Onsdag 11 augusti: Slutför filmningen, utvärdering
Torsdag 12.augusti: Hemfärd

ARRANGÖR
Ungdomsveckan arrangeras av Nordisk Ungdomsorganisation (NordUng).

MÅLGRUPP
Ungdomsveckan riktar sig till intresserade unga i åldern 14-30 år. Men i år, NordUngs 75-års jubileum till ära är också äldre deltagare välkomna. Läs mer om det här!

BOENDE, MÅLTIDER, PROGRAM OCH LOKAL TRANSPORT
Ungdomsveckan i Danmark hålls delvis i Köpenhamn och delvis på närbelägna Ungdomsøen. Projektet erbjuder boende i delade hostel rum (4-10 personer) med privat badrum, måltider, program och lokal transport i Danmark.

RESEARRANGEMANG
Deltagare från utlandet reser med tåg eller flyg till Köpenhamn. Vänligen anländ den 6. augusti. Programmet börjar med middag den kvällen och pågår fram till frukost den 12. augusti men även tidiga morgonflyg är möjliga på avresedagen.

Om minderåriga reser ensamma kommer NSU sekretariatet att vara i kontakt med den sändande organisationen och/eller föräldrarna för att säkerställa att resan är trygg.

Längre vistelse: Programmet inkluderar inte turistattraktioner, men det är tillåtet att stanna upp till 48 timmar extra för att lära känna Danmark bättre. Deltagarna bokar och täcker kostnader för boende, måltider och transport för extra vistelse.

DELTAGARAVGIFT
Ingen deltagaravgift

ERSÄTTNING AV RESEKOSTNADER

NordUng ersätter deltagarnas resekostnader upptill 70%, men max 250€/person (resenärer från Finland).

På grund av finansiärernas strikta reglerna, följ dessa instruktioner för att få ersättning:

  • Delta aktivt i hela programmet
  • Det mest ekonomiska sättet att resa bör användas (flyg i ekonomiklass, andra klass tåg osv.)
  • Dokumentation bör sändas för alla resekostnader inom två månader efter resan: biljett som visar rutt, pris och datum för betalningen. Om biljetten saknar information om pris eller datum, lägg till kontoutdrag eller kreditkortfaktura.
  • Ombordstigningskort krävs för resor med flyg och färja.

FÖRSÄKRING
Arrangören erbjuder inte reseförsäkring och ersätter ej kostnader för detta. Deltagarna rekommenderas att ha en reseförsäkring som täcker hälsorelaterade vårdkostnader och helst även bagage. Det är rekommenderat att försäkringen eller resebiljetterna inkluderar avbokningsskydd i fall av insjuknande. Ta också med ett europeiskt hälsokort (E111) eftersom reseförsäkring inte täcker kostnader som bör täckas av E111. Det kan beställas gratis från din nationella hälso- och sjukvårdssida / kontor.

COVID-19 RISKHANTERING

Situationen med Covid- 19 kan ändras snabbt, NordUng informerar deltagarna om riskhanterings planen en månad på förhand. NordUng står för eventuella kostnader för obligatoriska Covid-19 test.

Finlands svenska 4H följer nationella rekommendationerna gällande utrikesresor.

History for the future

Anmäl ditt intresse för Ungdomsveckan senast 10.juni via formuläret nedan.

 

Tillbaka till kalendern
Back to top of page