Närmatsdagen 2023 featured image

Närmatsdagen 2023

Datum: 09.09.2023

Närmatsdagen ordnas igen 9 september 2023! Varifrån kommer den finländska maten? Hurdana produkter produceras i din närhet? Vad annat intressant i fråga om hållbar mat finns på landsbygden? 4H slår ett slag för matfostran för barn och unga.

På Närmatsdagen får du bekanta dig med lokala producenter, företag och föreningar, köpa färska råvaror och produkter direkt från producenterna själva samt naturligtvis njuta av läcker närproducerad mat. På många platser finns det också möjlighet att bekanta sig med djur, maskiner och gården. Det är alltså fråga om ett riktigt landsbygdsevenemang med öppna dörrar. Välkommen på besök på Närmatsdagen!

Bli arrangör!
4H-föreningar och medlemmar har möjlighet att ordna egna evenemang under Närmatsdagen.  Finlands svenska 4H är en del av arrangörsamarbetsnätverket.

När du anmäler dig som deltagare till evenemanget senast 14 augusti 2023, kan du avgiftsfritt beställa Närmatsdagens materialpaket för kommunikation och synlighet.

 1. Registrera dig/din 4H-förening som användare på webbplatsen Närmatsdagen.fi.

  Om du redan har ett användarnamn på webbplatsen från tidigare års evenemang kan du logga in direkt.

  Logga in

 2. Anmäl ditt evenemang

  Efter registreringen loggar du in på webbplatsen och fyller i anmälningsblanketten.

  Tips och anvisningar för att fylla i anmälningsblanketten.

 3. Beställ Närmatsdagens materialpaket senast den 15 augusti 2023.

  Material finns också i Närmatsdagens materialbank.

  Gå till materialbanken  

Vid frågor kontakta Bettina C. Lindfors, koordinator för utbildning och ledarstöd, 040 920 9810, bettina.lindfors@fs4h.fi, Finlands svenska 4H.

Back to top of page