4H klubbledarutbildning för unga

Datum: 21.04.2023 - 23.04.2023

Plats: Aito kursgård, Kirjoniementie 15, 33680 Tammerfors

Klubbledarutbildningen är för dej som fyllt eller fyller 14 år detta år och önskar lära dej mera om att leda klubbar för barn i lågstadieålder.

Finlands svenska 4H:s klubbledarutbildning arrangeras den 21-23 april 2023 på Aito kursgård vid Päijänne strand (Kirjoniementie 15, 33680 Tammerfors). Deltagande i klubbledarutbildningen förutsätter medlemskap i en lokal 4H-förening.

Under de aktuella dagarna kommer vi att gå igenom bland annat: arbetslivets spelregler, klubbplanering och ekonomi, förslag till tema på olika klubbar, marknadsföring, första hjälp och säkerhet, hygien och städning, regler samt vett och etikett, gruppdynamik, lekar och att leda leken, se och lyssna – leda rättvist och mycket annat skoj.

Handledare och deltagare samlas den 21 april kl. 15 vid järnvägsstationen i Tammerfors centrum. Gemensam busstransport till Aito-keskus för inkvartering, rundvandring och middag kl. 16:30. Programmet inleds kl.17:30 i vårt klubbutrymme på Aito-keskus. Programmet avslutas den 23 april kl. 15:00, var efter gemensam busstransport till järnvägsstationen i Tammerfors för hemfärd.

Handledare för utbildningen är Ann-Katrin Enqvist, Mia Gull och Bettina C. Lindfors.

Anmälan öppnar den 14 februari kl. 10:00 – fyll i formuläret nedan.

Sista anmälningsdagen är 31.3.2023, varefter vi skickar ut deltagarbrevet till de anmälda jämte 4H-föreningarnas verksamhetsledare som har deltagare på utbildningen. Deltagarantalet max 25 deltagare. De unga deltar på egen hand utan vårdnadshavare.

Anmälan är bindande och vi kan betala tillbaka deltagaravgiften endast ifall av sjukdom och uppvisande av läkarintyg.

Deltagaravgift

Deltagaravgiften är 40 euro. Vidare bekostar var och en deltagare sin resa till och från Tammerfors.

I deltagaravgiften ingår:

  • Övernattning
  • Morgonmål, lunch, mellanmål, middag, kvällsmål enligt program
  • Materialmapp, eventuellt annat kursmaterial
  • Busstransport till och från Aito kursgård från järnvägsstationen i Tammerfors
  • Olycksfallsförsäkring – deltagande i klubbledarutbildningen förutsätter medlemskap i en lokal 4H-förening.

Klubbledarutbildningen är en validerad kurs inom ramen för 4H-akademin. Utbildningen jämte 8 lektioner (8×45 minuter) praktik som klubbledare i den lokala 4H-föreningen berättigar till studiepoängsrekommendation 2 sp för deltagaren. Tillsammans med verksamhetsledaren i 4H-föreninegn kommer den unga överens om hur praktiken genomförs. Utbildningen slutförs genom att lämna in en praktikrapport. Ifall deltagaren fungerar som ledare under ett helt år i 4H-föreningen erhålls totalt 7sp.

Nytt för i år är att vi etablerar ett klubbledarnätverk, var årets unga ingår. Vi ordnar med träffar digitalt/live under året framöver för inspiration, uppföljning och nätverkande. Träffarnas preliminära tidpunkter är 6/23, 8/23, 11/23 och 2/24 samt input vid Fs4H:s klubbledarutbildning 2024.

Vi hoppas på fin uppslutning av engagerade unga 4H:are till denna lärorika klubbledarutbildning!

Tilläggsuppgifter ges av Bettina C. Lindfors, 4H-Akademin, Fs4H, 040 920 9810 eller bettina.lindfors(at)fs4h.fi.

Klubbledarutbildningen arrangeras av Finlands svenska 4H i samarbete med SFV Bildning.

Back to top of page