Nordiska aktiviteter

Delta på en nordisk aktivitet och få härliga upplevelser och nya kompisar. Dessutom lär du dej massor. Vi samarbetar i nordiska frågor inom vår takorganisation Nordisk samorganisation för ungdomsarbete (NSU).

Nordiskt 4H-läger

Du som fyllt 14 år kan delta på nordiskt 4H-läger som ordnas vartannat år i Finland, Norge, Danmark eller Sverige. På lägret deltar över 1000 ungdomar från hela Norden och det är ett härligt tillfälle att få många nya vänner. Man sover i tält i sitt eget lands tältby. Aktiviteterna är varierande beroende på vilket land som är arrangör, men består i huvudsak av workshoppar och äventyr i alla dess former! Nästa nordiska läger arrangeras i Sverige sommaren 2021. Närmare information hittas i evenemangskalendern.

Nordisk ungdomsvecka

När du fyllt 15 år har du möjlighet att delta på Nordisk ungdomsvecka som årligen arrangeras i något nordiskt land. På evenemanget deltar ungdomar från hela Norden som tillsammans upplever spännande aktiviteter och trivs tillsammans.

Nordisk ledarskola

Ledarskolan är en ledarskapsutbildning för dej som fyllt 18 år. Du får möjligheten att delta i en högklassig utbildning varvad med roliga och lärorika aktiviteter och upplevelser. Ledarskolan arrangeras årligen.

Europeiska evenemang

Europa är intressant och vi är en del av det. Vår verksamhet på ett europeiskt plan förverkligar vi inom ramen för vår plattforms, Rural Youth Europe (RYE), verksamhet. RYE är paraplyorganisationen för 26 olika ungdomsorganisationer, med totalt ca 500 000 medlemmar, från 21 europeiska länder. Syftet med verksamheten är att stimulera till växelverkan mellan i första hand landsbygdsungdomar i Europa. RYEs seminarier och evenemang håller alltid hög klass och är ämnade för lite älder ungdomar. Minimiålderskravet är 18 år.

Vår- och höstseminarium

RYE arrangerar årligen i samarbete med sina medlemsorganisationer vår- och höstseminarium i Europa. Seminariet hålls kring något visst tema, och samlar ungdomar över 18 år från hela Europa till en lärorik och händelserik vecka! Häng med i anmälningssvängen när vi öppnar anmälningstiden på vår evenemangskalender.

Rally

Den europeiska ungdomsveckan samlar varje sommar ett hundratal ungdomar över 18 år från merparten av medlemsländerna. Temat variera från år till år. Programmet varvas med lärorika workshoppar och de mest fantasifyllda lekar. Denna fartfyllda vecka är garanterat en minnesvärd upplevelse. Om du är fyllda 18 år, ta chansen och delta i en europeisk aktivitetsvecka med uppemot 100 deltagare.

Kolla vår evenemangskalender för aktuell info om årets internationella evenemang.

IFYE- och SIRYE-utbytesprogram

Via 4H har du också möjlighet att åka utomlands på olika långa utbyten, allt från 3 veckor till 6 månader. Åldergränsen för utbyten är mellan 16-19 år beroende på vilket land du åker till. Under ditt utbyte bor du hos en värdfamilj. Hos familjen får du bekanta dig med deras vardag, lära känna nya människor och träna dina språkkunskaper.

4H-utbyten är till för 4H-medlemmar och arrangeras av Suomen 4H-liitto. Du betalar själv dina resor, försäkringar, eventuella vaccineringar och personliga utgifter, så som inköp. I destinationslandet står den mottagande organisationen och värdfamiljen för logi, mat och resekostnader lokalt.

Vid utbyten som riktar sig till 16-18-åringar betalas en programavgift som inkluderar även flygresorna.

Destinationsländer år 2019 är Österrike, Kanada, Nord-Irland, Tyskland, Skottland, Schweiz, Taiwan, USA och Wales.

Läs mer om utbytesprogrammen på Suomen 4H-liittos sajt.

Ansökningstiden är 1-30.11.2018. Ansökan görs genom att fylla i formuläret på den finska sajten här.

Nordisk Samorganisation for ungdomsarbejde (NSU)

Rural Youth Europe (RYE)Back to top of page

Pin It on Pinterest