4H-kurser för unga

4H Klubbledare

Som klubbledare efter genomförd utbildning, har du möjlighet att leda din alldeles egna 4H-klubb inom din förening, ensam eller tillsammans med någon annan 4H-klubbledare. Som din mentor och handledare i arbetet fungerar 4H-föreningens verksamhetsledare. Nästa 4H-klubbledarutbildning ordnas våren 2023.

4H Företagare

4H Företag är ett småskaligt företagande som riktar sig till 13-28 åringar. Varje 4H-företagare har en egen handledare i 4H-föreningen.

4H Körkortet till arbetslivet

4H körkortet till arbetslivet är avsedd för unga 13 år fyllda. Körkortet ger dig färdigheter och kunskap i  hur man söker ett jobb, om vad arbetslivsfärdigheter innebär samt om kundbemötande.

4H Dogsitter

Du kan utbilda dig till 4H-dogsitter om du är 14 år fyllda. Under kursen lär du dig om hundens beteende, 1:a hjälp, utfodring, sjukdomar, ordningsregler som gäller för hundar, problemhundar, olika raser och deras egenheter, valpskötsel, hundens språk, pälsvård och djurskydd.

4H i Skogen

Du lär dig bland annat om växtplatserna i skogen, de vanligaste trädslagen, plantering och slyröjning. Likaså hur använda röjsågen på ett säkert sätt. Målsättningen är att ge baskunskaper och basfärdigheter för dylika arbetsuppdrag.

4H i Trädgården

Du lär dig bland annat sköta en gräsmatta, plantera träd och buskar, anlägga en köksträdgård och planera en blomrabatt.

4H i Hemmet

Du lär dig sköta sysslor i hemmet såsom rengöring, textilvård och köksuppgifter. Dessutom får du en inblick i de äldres vardag och omvårdnad.

4H Fotografen

Tycker du om att fotografera? Brukar du ta bilder och dela på sociala medier, din blogg eller skapa egna album. Kursen i digital fotografering ger dig inspiration, ger kännedom om din kamera så att du kan fotografera i olika situationer och hur du använder dina bilder.

4H Barnvaktaren

Tycker du om barn? Är du ansvarsfull och kreativ? Är ditt framtida drömyrke inom barnomsorg eller tycker du att det annars vore roligt att få arbeta med barn? Då kan 4H-barnvaktare vara något just för dig.

4H Traktorkurs

Traktorkursen riktar sig till dig som är 13 år eller är äldre. Under kursdagarna lär du dig om traktorn, säker körning, arbetsskydd och deltar i praktiska körövningar. Tidigare erfarenhet av traktorer eller av körning behövs inte. Kolla vår evenemangskalender för de aktuella traktorkurserna.

 

Kurserna 4H i skogen, 4H i trädgården, 4H klubbledare samt 4H körkort till arbetslivet är validerade för studiepoäng i samarbete med SFV:s studiecentral.

Back to top of page

Pin It on Pinterest