En verksamhet i tre steg

I 4H hittar du en massa roliga och intressanta aktiviteter. Våra medlemmar är från 7 år upp till 29 och vi jobbar för att skapa verksamhet för alla våra medlemmar. Inom 4H vill vi att barn och unga skall växa upp till företagsamma, idérika och ansvarskännande vuxna. När du har deltagit i vår verksamhets tre olika steg har du inte bara haft roligt tillsammans med andra 4H-kompisar, utan du har också lärt dej olika färdigheter så som att laga mat, göra olika hantverk eller sköta hundar.

När du är i åldern 7-12 år deltar du i vår breda gruppverksamhet. Du deltar i byklubbsverksamheten, träffar andra 4H:are på läger och du lär dej pyssla eller snickra på någon av våra intressanta kurser. För sommarperioden väljer du en uppgift som du på egen hand utför – det kan vara frågan om att odla, baka eller sköta djur. Din 4H-uppgift lär dej ta ansvar samtidigt som det är roligt att pröva på något nytt. Gruppverksamheten är det första steget i vår verksamhet.

När du blir äldre har du möjlighet att delta på någon av våra längre kurser. Under kurserna lär du dej nya färdigheter och föreningarna jobbar för att skaffa olika arbetstillfällen där du kan prova på arbetslivet samtidigt som du kan förtjäna en slant. Nu har du också åldern inne för att delta i vår ungdomsgrupps, YEP, verksamhet samt åka på nordiskt 4H-läger eller delta i nordisk ungdomsvecka. Detta är det andra steget i vår verksamhet.

För våra äldsta medlemmar erbjuder vi en möjlighet att prova på företagandet inom ett alldeles eget 4H-företag. Du driver din verksamhet företagsmässigt men har som stöd och hjälp en för dej utsedd person. Du har också möjlighet att delta i vår mångsidiga internationella verksamhet. Kanske delta i ett utbyte till USA eller åka på nordisk ledarskola eller europeiskt seminarium. Detta är det tredje steget i vår verksamhet.

Back to top of page

Pin It on Pinterest